GardenGuard Cane Corso Kennel
Business picture

Kedves Látogató! Üdvözöljük honlapunkon!

A cane corso fajtával férjem, és legfőbb segítőtársam, Kasza Alex ismertetett meg. Ő már tíz éve foglalkozott kutyakiképzéssel, amikor egy nap hazahozta Carol-t, az egy éves cane corso szukát. Ezt a kutyát „csak” családi kedvencként tartottuk, kiállítási, vagy tenyésztési ambíciók nélkül. Külleme, viselkedése azonban olyan mély nyomot hagyott az egész családban, hogy végül a fajta népszerűsítése, tenyésztése mellett döntöttünk.

Következő kutyáinkat már e célból vásároltuk, fizikai és mentális fejlődésüket már a továbbtenyésztés szempontjából kísértük figyelemmel. Egészségük megőrzésére nagy hangsúlyt fektetünk, minden kutyánk dysplasia szűrését elvégeztetjük. Kizárólag megfelelő eredménnyel rendelkező kutyát vonunk tenyésztésbe. A tenyésztéshez szükséges környezeti feltételeket lehetőségeinkhez képest ideálisan sikerült kialakítanunk. Így rendelkezünk egy fűthető szülőszobával, mely a lakórész közvetlen közelében, a kennelektől távol helyezkedik el, így biztosítani tudjuk az anya kutya, és a kölykök nyugalmát. Ugyanitt alakítottunk ki egy kb. 50 m2-es, elkerített kutya-óvodát, ahol a kölykök biztonságban kezdhetik meg az ismerkedést környezetükkel.

Férjem segítségével a kutyák képzésére igen nagy hangsúlyt fektetünk. Ennek az egyik legfontosabb lépése a kölykök tudatos szocializálása az első nyolc hétben. Később kutyáink megtanulják az alapvető engedelmességi feladatokat, illetve képességeik, vérmérsékletük szerint őrző-védő, illetve nyomkövető feladatokat.

A cane corso nem munkavizsgára kötelezett fajta, de meggyőződésünk, hogy a szellemi igénybevétel legalább olyan fontos a kutya számára, mint a fizikai. A munka végzése alatt kialakult kötődés, és a sikerélmény rendkívül jó hatással van a kutyára, gazdára egyaránt, kiegyensúlyozottabb a világ mindkét fél számára. Éppen ezért csak annyi kutyát tartunk, amennyivel rendszeresen foglalkozni is tudunk.

Legfőbb célkitűzésünk, hogy vevőink a megvásárolt kiskutyákban olyan társra leljenek, melyben igaz örömük telik, azaz egészséges, jókedvű, stabil idegrendszerű kiskutyát vigyenek haza. Természetesen az is fontos, hogy a kiskutyák küllemre minél inkább megközelítsék a fajta standardban leírtakat, de az egészség rovására nem kötünk kompromisszumot a szépséggel. Kutyáink messze nem tökéletesek, de tisztában vagyunk hibáikkal, így a párosítások során éppen arra törekszünk, hogy azokon javítsunk, jó tulajdonságaikat pedig lehetőleg megerősítsük.

Leendő vevőinket minden esetben felkérjük a nyomon-követés lehetőségének biztosítására, hiszen a párosítás eredményessége csak hosszabb idő alatt igazolódik. Az eladott kiskutyák legalább egy éves koráig folyamatosan tájékoztatást kérünk fejlődésükről, mi pedig minden segítséget megpróbálunk megadni. Vevőink szerződésben vállalják, hogy a kutyák előzetes dysplasia szűrését egy éves korban elvégeztetik, és arról kötelesek tájékoztatást adni.

Remélem e rövid bemutatkozással sikerült felkeltenünk érdeklődését. Amennyiben több információra van szüksége, vagy szeretné kennelünket személyesen is meglátogatni, örömmel várjuk jelentkezését.

Kasza Gabriella